Siemens Modularis VariostarUn Produs Siemens

Aparatura

Clinica este dotata cu echipament de litotritie Siemens Modularis Variostar, cu reperaj ecografic outline. Avantajul utilizarii acestui tip de echipament consta in evitarea expunerii la raze X, prin sistemul de ghidare exclusiv ecografic, cat si in imagine foarte buna a calculului.

Pregatirea pacientului pentru litotritie

Pacientul se prezinta la o prima consultatie (vezi telefon contact), in urma careia este evaluat Se recomanda apoi investigatiile paraclinice si se pune indicatia de litotritie. Pacientul va fi apoi programat pentru efectuarea procedeului ESWL, pentru care va semna o fisa de accept. In ziua precedenta, acesta trebuie sa consume alimente usor digerabile. In ziua efectuarii procedeului, nu trebuie sa manance si trebuie sa isi administreze medicatia uzuala (pentru eventualele boli cronice), cu o cantitate mica de apa .

Fisa de accept

Investigatie Investigatie Investigatie
VSH Hemo-leucograma Glicemie
Creatinina Probe de coagulare Examen sumar de urina
Urocultura cu antibiograma Ecografie reno-vezicala Radiografie reno-vezicala simpla sau urografie
EKG si consult cardiologic Consult preanalgezie

Efectuarea litotritiei

Cu 15 min inainte de inceperea procedeului propriu-zis, se poate administra medicatie antialgica si antispastica, intramuscular sau intravenos in functie de starea clinica si pragul dureros al pacientului. Pacientul este pozitionat pe masa de litotritie, cu capul de tratament fixat pe zona rinichiului. Calculul (piatra) este localizat pe ecranul ecografului si tintit, incepand cu intensitatea cea mai mica, pentru a obisnui pacientul cu procedura. Aceasta poate produce durere, in general suportabila. Procedeul dureaza 30-60 min. Dupa interventie, pacientul primeste tratament antibiotic, antialgic, antispastic si antiinflamator. In zilele urmatoare, trebuie sa consume lichide (2-3 l/zi) si sa urineze intr-un recipient, pentru obtinerea fragmentelor de calcul, in vederea efectuarii analizelor de laborator care precizeaza natura lor, pacientul putand lua masuri de prevenire in viitor prin alimentatie si tratament adecvat. Pacientul va primi o fisa in care medicul va specifica: diagnosticul cu dimensiunea calculului supus litotritiei, tratamentul medicamentos efectuat, intensitatea maxima, energia totala, frecventa si numarul de socuri administrate cat si recomandari post procedura.

Dupa litotritie

Dupa efectuarea litotritiei se continua supravegherea pacientului. Aceasta consta in evaluari periodice, pana la eliminarea completa a fragmentelor de calcul (stone free) rezultate in urma procedurii.

Imagini ecograficeInainte si dupa litotritie

Inainte de
litotritie
Dupa litotritie
Inainte de
litotritie
Dupa litotritie

Contactati-ne08:00 - 16:00

Copyright © 2015-2019 ESWL Francomed. All rights reserved | Design by W3layouts